2023. december 20., szerda

Erő nélküli hit

Az "Imagination" után felénekelte a SPYAIR a másik "Haikyuu!!" openinget, az "I'm a Believer"-t. Alaposan kipróbálják az új énekest, de ez alkalmas arra is, hogy felfuttassák magukat is és az animét is, hiszen az új movie-nak, a "Gomisuteba no Kessen"-nek is ők éneklik az openinget. A dal az "Orange" címet kapta, és már a kislemezt is bejelentették, két kiadásban fog megjelenni. Megvárom, melyik lesz anime borítós, és ha lesz rá anyagi lehetőségem, akkor megveszem magamnak. 2024. február 14-én jelenik meg, és a Sony Music már hirdeti is a hivatalos weboldalán.

És már ki is tettek egy rövid ízelítőt a dalból YouTube-ra.

Így elsőre benyomásra eléggé drámaira vették a figurát, mintha inkább a meccs érzelmi jelentősségét akarnák hangsúlyozni, mint a dinamikus mivoltát. Rockos, de lassú, talán vontatott is. De majd írok róla részletesebben, ha kijött a teljes dal.

Az I'm a Believer új változata pedig Spotify-on meghallgatható.

Ez a dal most sokkal inkább csalódás, mint az előző. Nagyon hiányzik az az erő, amivel az eredeti énekes énekelte a dalt. Nem rajongok az eredeti dalért sem, írtam róla egy részletesebb kritikát, de az kétségtelen, hogy az a maga nemében nagyon jó lett. Az új énekesnek megvan a hangja a dalhoz, jól is áll a hangja a egy rockzenéhez, de hiányzik az erő. És ez nemcsak abban érhető tetten, hogy az énekes nem teszi oda magát, hanem feleslegesen hajlítja a hangját. Én azt tippelem, hogy az énekesnek nincs meg a technikája ahhoz, hogy jól el tudja énekelni a dalt, mert azt hallom ki, hogy bizonyos szótagokat elhadar. Azok a részek nem mennek neki, ezért azokon igyekezett gyosan túlesni. A zene rendben van, sőt, meg merem kockáztatni, hogy az eredeti dal instrumental változatára énekelt az új énekes.

Tehát nem jött be a dal. De nem temetném az énekest, mert jó hangja van, de nincs meg a technikája ahhoz, hogy hozzátegye azt az erőt, ami ehhez a dalhoz szükséges, hogy igazán jól hangozzon. A többi dalból, amit eddig felénekelt, azt hallom ki, hogy az adottsága megvan hozzá, de még fejlődnie kell. De ha azt elsajátítja a technikáját, kihozza a hangjából minden szempontból a legtöbbet, akkor határozottan jó énekes lehet belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése