2023. szeptember 4., hétfő

A testvérek bemutatása

Annyira elébe mentem már az őszi szezonnak, hogy két olyan mangát is olvasok, melynek animációja októbertől várható. Fogok írni a másikról is, de az még folyamatban van. Viszont a Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai. elérhető fejezeteit elolvastam és kialakult bennem egy kép a testvérekről, ezt osztanám meg röviden.

A fejezeteket olvasva és a YouTube-on a trailereket látva el tudom mondani, hogy jó eséllyel ez lesz az őszi szezon egyik érzékeny, ha nem is feltétlen százas zsebkendőt telesírós animéje, de mindenképp egy szívet melengető alkotást várhatunk. A mangaka nagyon jól érzékeltette a testvérek közötti szeretetet, hogy bármi is történt velük, ők kitartanak és a maga teljében élik az életet. Ez mindenképp példaértékű, szemmel láthatóan még akkor sem sajnálják magukat, nem törnek meg, amikor mást látnak a szüleikkel. Olyan ez, hogy ha már úgy alakult a sorsuk, hogy elveszítették a szüleiket, az életből akkor is kihozzák, amit tudnak. 9 fejezetet olvastam el a mangából, kíváncsi leszek, hogy alakulnak a testvérek további történései az animében. De most lássuk röviden, hogy kik ők.

Yuzuki Hayato

A legidősebb fivér 23 éves, a szülei halála után ő avanzsált családapává. Nem is egyszeres, de rögtön háromszoros apuka lett. A trailerből és a mangából kitűnt, hogy bőven átérzi a gyereknevelés nehézségeit: A reggeli készülődés, a közös tanulás, a gyerekek képviselete az iskolában, hát még ha egyik-másik elcsatangol. Emellett teljes állásban dolgozik, úgyhogy nem sok szabadideje marad. De azért teljesen nyilvánvaló, hogy a kistestvérei a mindenei és semmiért nem cserélné el őket. Rendkívül gondoskodó. Nincs barátnője, de szeretik a lányok, és felnéznek rá, hogy a munka mellett teljes odaadással gondoskodik a három öccséről. Hátha lesz kapcsolata is.

Yuzuki Mikoto

A második testvér 13 éves, a tipikus, magának való, introvertált srác. Szemmel láthatóan elvan magával, nem sok vizet zavar, de valójában nagyon szereti a testvéreit és nagyon gondoskodó. Ő a legösszeszedettebb. Ha valamelyikük otthon felejt valamit, akkor biztosak lehetnek abban, hogy azt Mikoto magával hozta. És mivel jóképű, imádják a lányok. Ám Mikotónak most nagyobb gondja van arra, hogy segítse a bátyját, amiben tudja és minél több terhet vegyen le a válláról. Sajnos sokkal többet nem tudunk meg róla, mert az introvertált személyisége miatt ő szerepel a legkevesebbet a mangában.

Yuzuki Minato

12 éves, 11 hónappal a bátyja után született. Annak ellenére, hogy 1 év sincs köztük, személyiségben teljesen a ellentéte a bátyjának. Extrovertált, élettel teli, nagyon kifelé él. Szeretik is a kortársai, mégis csak egy lánnyal tart szoros barátságot. Hogy ki ő, és miért pont vele barátkozik, az emlékeim szerint elég hamar kiderül a mangából, így vélhetően az animében is hamar meglátjuk. Ő a leginkább szétszórt a testvérek között, és a lánybarátjával módszeresen bajba kerül, így a legidősebb testvérének ő okozza a legtöbb problémát. De ha a kisöccséről van szó, képes neki bármit megadni.

Yuzuki Gakuto

A legfiatalabb testvér mindössze 6 éves, most kezdi az iskolát. De valószínűleg nem lesz gond a tanulmányaival, mert ő az introvertált zseni. Korához képest rendkívül okos és értelmes. A szomszéd öreg bácsival szokott shogit játszani. A legemlékezetesebb jelenet tőle a mangában az volt, amikor a legidősebb bátyját próbálta kímélni egy iskolához kapcsolódó plusz munkától, ezért a szomszéd segítségét kérte. Emellett, mint a legkisebb testvér, természetesen ő a legaranyosabb, de valószínűleg az intelligenciájára hamarabb rá fogunk csodálkozni.

Az anime egyik legnagyobb feladata, hogy négy szemmel láthatóan teljesen különböző személyiséget összehangoljon. Nemcsak oly módon, hogy testvérek, együtt élnek, de hogy egyikük se szoruljon háttérbe, egyikük se legyen felesleges.

Ez a veszély leginkább Mikotót fenyegeti, őrá leszek a leginkább kíváncsi, hogy az "érzelmeit ki nem mutató, de valójában nagyon is gondoskodó" báty szerepén kívül mit kap még. Aggaszt, hogy a mangában ő szerepelt a legkevesebbet, remélem lesz majd valami olyan szerepe, ami által ő is jelentős lesz.

Ha ez sikerül, és mindegyik testvérnek megbecsült helye lesz, akkor valószínűleg egy új kedvenc animével lesz dolgom. Október 5-én csütörtökön adják le az 1. részt, én péntekenként fogom nézni. Nagyon várom, remélem nagyon fogom szeretni. A trailerek jó alapot szolgáltattak erre, a mangát is szerettem olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése