2023. december 12., kedd

A 2024. téli szezonban nézni tervezett animék listája

Mi tagadás, alaposan fellelkesített, hogy az őszi szezon ennyire erős. És mivel lassan vége, ezért most már előre nézek, és megnéztem, hogy mik lesznek a téli szezonban, hátha találok most is vagy 9 animét. Annyit épp nem, és az is igaz, hogy elsősorban folytatások keltették fel az érdeklődésemet, de így is lesz mit néznem. Vegyük hát sorra őket.

30-sai made Douten da to Mahou Tsukai ni Nareru Reshii

Mindig is szerettük a hosszú című animéket, nem igaz? Főleg, ha BL-ről van szó. Előbb készült el a live action változata, meg is néztem, és nem volt rossz. Röviden arról van szó, hogy Adachi Kiyoshi 30 éves korára is szűz maradt. Akár depressziós is lehetne, hogy a szex nem jött össze az életében, ám az élet kárpótolja. Különleges képességre tesz szert: Bárki, aki megérinti, meghallja a legbelsőbb gondolatait. Így tudja meg, hogy az egyik munkatársa, nevezetesen Kurosawa Juichi szerelmes belé. Lehet, hogy pont a különleges képessége hozza el életébe az igaz szerelmet? Toyota Yuu-nek ez az első BL-mangája, egyben az első műve, mely anime adaptációt kap.

Az az igazság, hogy azért is lesz jó még egyszer megnéznem, mert nem sok mindenre emlékszem a live action-ből. A trailer juttatta csak eszembe, hogy két fiúpár történetét kísérhetjük végig. Az előzetes alapján mindenképp ígéretesnek tűnik.

Hivatalos weboldal | Twitter | My Anime List | Anilist

Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu he 3rd season

Folytatódik a Tokyo Metropolitan Advanced Nurturing High School (van ennek magyar megfelelője?) tanulóinak kalandja a hegyek mélyén. A nem és osztályzat szerint csoportokra osztott tanulóknak, hogy még zordabb körülményeket kell túléljenek. Aki utolsónak tér vissza, kiesett a játékból.

Megnéztem az első két évadot, és alapvetően szerettem, de annyira bonyolultnak tűnt, hogy nem tudtam igazán mélyen kötődni az animéhez. Ezért nem írtam róla soha. Alapvetően jobban szeretem az okat a műveket, amik ugyan egyszerűnek tűnnek, de ha a mélyére nézünk, hihetetlen összefüggéseket találunk. De mivel a bonyolultsága ellenére szerettem ezt az animét, mindenképp folytatom. Hátha a 3. évadra megszeretem annyira, hogy visszanézzem az első kettőt, vagy utána is olvassak, hogy is van ez az egész.

Hivatalos weboldal | Twitter | My Anime List | Anilist

MASHLE: Kami Shinkakusha Kouho Senbatsu Shiken-hen

Hát, ettől egy kicsit tartok, mert az első évad eleje talán a valaha látott legviccesebb animék egyike volt. Nagyon tudok nevetni az abszurd marhaságokon. De aztán a másik fele átment shounen sablonba, és már inkább átverve éreztem magam az első fele miatt. De folytatom, hátha lesznek még tényleg vicces jelenetek az animében. A kép alapján inkább úgy tűnik, hogy meg fog komolyodni az anime, az előzetes viszont azt sugallja, megmarad a humor.

Hivatalos weboldal | Twitter | My Anime List | Anilist

Ao no Exorcist: Shimane Illuminati-hen

Na ezt már csak azért is megnézem, mert Okamoto Nobuhiko adja a főszereplő srác hangját, és nagyon hiányzik a hangja. Időszerű is volt már a 3. évad, mert 7 éve már, hogy a 2. évad lement. Konkrétan csak töredékekre emlékszem az előző évadok eseményeiből. Okumura Rin úgy válik ördögűzővé, hogy a démon uta, a sátán vére folyik az ereiben. Ezzel együtt úgy dönt, hogy legyőzi a sátánt. Csak a legjobbakat! Biztos előjönnek majd az emlékek, ahogy elkezdem nézni az új részeket. Az önmagában sok jót sejtet, hogy az openinget az UVERworld énekli.

Az előzetes eléggé rövid, és nem is mond sokat. Csak az tűnik fel, hogy eltelt néhány év, és hőseink felnőttek lettek. Ja, meg az opening jónak ígérkezik.

Hivatalos weboldal | Twitter | My Anime List | Anilist

Haikyuu!! Movie: Gomisuteba no Kessen

Most hülyéskedsz? ... Ezt nem első nap, NULLADIK nap fogom megnézni. Sőt, a mínusz egyedik napon! De komolyra fordítva a szót, nagyon várom, végre haladunk a mangával. Írtam már bőséggel a movie-ról itt és itt, úgyhogy csak összefoglaló gyanánt: Folytatódik a bajnokság, a Karasuno végre tétmérkőzésen csap össze a Nekomával. A manga alapján tényleg hatalmas meccs lesz, a vége is nagyon szép lesz, akár meg is hatódhatunk rajta.

Az első előzetest egy előző blogpostba már beágyaztam, nézzük meg inkább a másodikat. Ez rövid, inkább kedvcsinálóként készült. A zene nagyon jó.

Hivatalos weboldal | Twitter | My Anime List | Anilist

Given: Hiiragi mix

Naná, hogy nem maradhat ki az az anime, amely megmentette nálam a BL-ek becsületét! Tartogat érdekességet, elolvastam a mangát. Azt nem tudom, hogy vajon most lesz-e az, hogy Mafuyu és Uenoyama külön bandában fognak zenélni, de az fog még bonyodalmat okozni. Az biztos, hogy nagyon jók a további történések, úgyhogy amint lehetőség lesz rá, soron kívül megnézem.

Hivatalos weboldal | Twitter | My Anime List | Anilist

Első körben ennyit találtam, de bővülhet még a lista.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése