2023. október 10., kedd

Amatőrökből országos bajnokok?

Útjára indult az őszi szezon utolsó új animéje, ami felkeltette az érdeklődésemet, a Kawagoe Boys Sing. Meg is néztem az első részt, megírom az első benyomásaimat.

A történet egy férfi kórusról szól, a Kawagoe Boys Club, mellyel a cél nem kevesebb, mint megnyerni az országos versenyt. De menni fog ez csupa amatőr énekesjelöltekkel? Ráadásul a főszereplő srác Dei Tenshi kifejezetten fél közönség előtt énekelni. Ezért adta fel korábban a kórust, egyébként tehetséges énekes. Mivel a klub egy jövőbeni terv, ezért az első rész lényegében a tagtoborzásról szól.

És sajnos úgy fest, hogy benéztem ezt az animét. Már az önmagában rossz jel, hogy az első 3-4 percben 3 dalt hallhatunk (az openinggel együtt), és nekem egyik sem tetszett... Ugyanakkor ha ezzel determinálják, hogy milyenek lesznek a pasik, akkor félő, hogy dobni fogom az animét. A dalok mind melankolikusak volt, élettelenek, depis pasikat láttam magam előtt, akiknek a napjai csak azzal telnek, hogy merengenek az élet értelmén. De ez még nem minden. A karmester a kép elején látható Hibiki Haruo igencsak kellemetlen jelenség. Az ő agyszüleménye volt, hogy amatőrökkel fog országos versenyt nyerni. Hihetetlen dilettáns kisugárzása van, ami azért baromira kellemetlen, mert úgy üldözi Dei Tenshi-t, hogy csatlakozzon a kórusba, mintha a szerelmével üldözné. Tekintve, hogy az áldozat kiskorú, ezért olyan volt az anime első fele, mintha egy pedofil állat üldözne egy gyereket. Ezt ráadásul csak erősítette az, hogy Haruo fogdosta is, nemcsak őt, hanem Tenshi másik két barátját, Shiratori Shuuji-t és Yazawa Hiroshi-t (akik szintén énekesek) is, hogy felmérje, milyen fizikai állapotban vannak. Ez alapvetően nem ördögtől való, szokása az énektanárnak fogni a tanulója hasát, hogy érezze, jó helyre veszi a levegőt, jó helyen képzi-e a hangot. Ahogy az is, hogy nézi a tanuló fizikai állapotát, hogy tud-e színpadon sokáig énekelni. Csak mivel Haruo megnyilvánulásai nem épp a hozzáértésről tanúskodnak, ezért pedofil hatása van annak, hogy vizslatja meg fogdossa a fiúkat. Eléggé kellemetlen volt látni. Dei Tenshi is láthatóan feszült volt, mert nem tudja Haruót levakarni magáról.

Hibiki Haruo a gimnázium igazgatónőjének, Hibiki Arisa unokája, az ő engedélyével éleszti újjá a kórust. A másik női szereplő, nevezetesen Iijima Rika segíti a munkáját. Egy kisállat ebben az animében is elkél, az igazgatónőnek borza van. Sokféle állat megfordult az animékben, mint aranyossági tényező, borzot háziállatként animében speciel nem láttam még. Nem is kelt pozitív benyomást, teljesen feleslegesen produkálja magát. Egy attrakciója után a fiúk kénytelen lesznek megfürdeni, a másik kínos jelenet itt volt. Ugyanis az igazgatónő és társnője benyit a fiúkhoz zuhanyzás közben, és Iijima Rika megriad a látványtól... Tisztelettel jelenzném neki, hogy a férfiak a férfitusolóban nem télikabátban, sapkában és síkesztyűben tusolnak, hanem ugyanúgy meztelenül, mint a nők a női tusolóban...

Az első rész második fele már jobb volt, mert végül csak beadta a derekát Dei Tenshi, és a két barátjával elkezdett gyakorolni. Mondjuk a tornaterem színpadi részén a többi sportklub tagjaival érdekes helyszín, de gondolom azért választotta ezt a helyszínt szeretett karmesterünk, Hibiki Haruo, hogy az első körben három fős kórus valami közösség előtt gyakoroljon énekelni. Az énekesjelölt hősünk meglehetősen zavarban van, a félelme miatt sehogy nem tudja elengedni magát. Inkább szerencsétlennek tűnt, semmint esetlennek. Ami viszont tetszett, az a dal, ami a gyakorlás alatt szólt. Mégsem reménytelen dalok terén az anime. Ráadásul a másik két srác kifejezetten tehetségesnek tűnt, jó volt nézni az mozgásukat. Hősünkről meg el lehet mondani, hogy válhat belőle valaki, ha legyőzi a félelmét.

A második fele ad némi reményt arra nézve, hogy javulni fog az anime, de kevés ilyen szerencsétlenül induló animációval találkoztam. De nézni fogom a továbbiakban is. Azt gondolom, hogy ez az anime akkor lehet jó, ha a fiúk igazi csapattá verbuválódnak össze. Pont azért fogott meg, mert a kép alapján azt láttam, hogy különböző személyiségű fiúknak kell megtalálni az összhangot, ebből kifolyólag látunk majd vicces jeleneteket is. Nagyon nem így indult, de a folytatás lehet ennél jobb. Illetve arra leszek kíváncsi, hogy Dei Tenshi-nek kitalálnak-e valami háttértörténetet, hogy miért feszült ennyire színpadon. Ha igen, és az jó lesz, akkor valamit javulhat az anime.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése