2024. április 25., csütörtök

Suara új válogatásalbuma

Tegnap jelent meg Suara válogatásalbuma, mely a The Best 2 ~Tie-Up Collection~ címet kapta. Nem jelentették be nagy csinnadrattával, követem Suarát a Twitteren, de ő sem írt sokat a válogatásalbumról.

Az album bemutatóvideójában néhány videoklip jelenet mellett listázták a dalokat. Egész jól megcsinálták, ötletes lett.

Viszont csak a Regular Edition dalait pörgették a videóban. Ez két lemezből áll, és Suara 2012 szeptemberében megjelent első The Best ~Tie-Up Collection~ album óta megjelent új anime és videojáték betétdalait tartalmazza. Összesen 31 dal hallható rajta, a 2013-ban megjelent I'm a beast-től kezdve rákerültek az újabb Utawarerumono dalok, de a 2023 karácsonya körül megjelent Namiig bezárólag valamennyi betétdalt tartalmaz az album.

A Limited Edition egy harmadik lemezt is tartalmaz, mely a Non Tie-Up Suara Selection címet kapta. Tehát Suara által választott saját dalokból hallható egy válogatás. Stúdióalbumokról válogatott ki két-két dalt, kivéve a legújabb, Infinity ~Kibou no Tobira~ albumról, ahonnan csak egy dalt emelt át. Így a harmadik lemez összesen 15 dalt tartalmaz. Többször meghallgatva a dalokat egymás után, nem érzékelem, hogy bármilyen szempont szerint válogatta volna egymás mellé a dalokat Suara. Hayashibara Megumi beszélt arról, hogy a 2021-ben megjelent VINTAGE DENIM albumra meghatározott sorrendben kerültek fel a dalok, és a veterán rajongók biztosan észreveszik a kapcsolatot az egyes dalok között. Kezdve azzal, hogy a három lemez mindegyike egy-egy címet kapott, és az adta meg a témát, ami alapján sorrendbe tették a dalokat.

Suara esetében viszont nincs ilyenről szó. Sokkal inkább lehet az, hogy azokat a dalokat választotta ki az egyes albumokból, melyekhez különleges kötődése van. Vagy különleges érzései voltak, miközben felénekelte a dalokat, vagy valamilyen különleges okból születtek meg azok a dalok. Reflektálnak Suara életének egy fontos eseményére, állomására. Nem ismerem az énekesnő magánéletét, nem arról posztol twitteren. De elképzelhető, hogy erről van szó, mert van köztük néhány komolyabb ballada. Személy szerint nagyon örülök annak, hogy helyet kapott a Koe wo Kikasete dal is, amit Okui Masami írt az énekesnőnek. Ez arra enged következtetni, hogy szeretett az énekesnővel együtt dolgozni, és egy számára kedves dalt írt.

Összességében kellemes válogatásalbummal jött ki Suara. Mivel csak az első két lemez érhető el digitális stream formájában, így ahhoz, hogy a maga teljességében tudjam hallgatni az albumot, offline hallgatom. Többször meghallgattam, és nagyon jó a 46 dalt egymás után hallgatni. Egyáltalán nem válik unalmassá. Tulajdonképpen személyes vonatkozásom is lehetne a válogatásalbumhoz, hiszen idén 15 éve találkoztam először Suara dalaival és lettem rajongója. Én úgy veszem, hogy ezt a 15 éves rajongást ünneplem meg ezzel az albummal.

Mindenképp érdemes online streaming formájáben meghallgatni az első két lemez dalait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése