2023. július 31., hétfő

A 2023. őszi szezonben nézni tervezett animék listája

Az idei tavaszi és a nyári szezonban nagyon kevés olyan animét találtam, ami ténylegesen felkeltette az érdeklődésemet. Ez az egyik oka annak, hogy miért írok annyira ritkán új animékről. A nyári szezonban is csak két animét nézek, közülük is az egyik a Jujutsu Kaisen 2. évada, amit csak azért nézek, mert megnéztem az első évadot is és akkor már ez se maradjon ki. De egyszerűen fogalmam sincs, mi történik animében, teljesen értelmezhetetlen számomra... Ezért nem írok róla. A Zom 100: Zombie ni Naru Made ni Shitai 100 no Koto már valamivel érdekesebb, erről lehet, hogy írok majd bővebben. Nemcsak a téma érdekes és aktuális, hanem a megvalósítás is tetszik, bár már itt is kezd megviláglani az, valószínűleg azáltal akar népszerű lenni, hogy meglovagolja az aktuális animés trendeket. Az ending egyébként egyébként nagyon emlékeztet az Utsukushii Kare dorama 1. évadának endingjére.

És mivel ennyire kevés olyan anime van, ami aktuális és érdekel is, ezért úgy döntöttem, hogy előre megyek és megnézem, mi vár ránk az őszi szezonban. Meglepett, hogy 9 animét tettem a Plan to Watch listába. Ezt a listát tenném közzé, illetve röviden összefoglalnám, hogy miért keltette fel az érdeklődésemet.

Dr. Stone: New World Part 2

A Dr. Stone koncpeciója már az elejétől nagyon tetszett és a megvalósítás is kifejezetten szimpatikus. Nagyon jó látni, ahogy a kővé dermedt emberek több ezer év utána semmiből újra felfedezik maguknak a világot és alakítják ki a civilizációt maguk köré. Pont az a sorozat egyik nagy titka, hogy a távoli jövőben megyünk vissza a történelmi időkbe és a szereplők úgy fedezik fel maguknak a különböző tárgyakat, azok fizikai és kémiai tulajdonságait, hozzák létre az új találmányokat, mintha valami világra szóló felfedezést tettek volna. Pontosabban az ő szemszögükből tényleg világra szóló, de annyira megmosolyogtató látni (jó értelemben), hogy nekünk ez már evidens. Mindig nagyon jól szórakozok a Dr. Stone-on és az openingek és az endingek is szinte kivétel nélkül nagyon jók. Úgyhogy izgatottan várom az új évadot.

My Anime List | AniList

Kawagoe Boys Sing

Sokat nem tudni egyelőre erről az animéről, teljesen önálló mű abból a szempontból, hogy nem mangából, light novelből vagy videojátékból adaptált. Alapvetően szeretem a zenei témájű műveket, illetve a képen látható, hogy a fiúk jó eséllyel különböző személyiségek. Ha ezt ügyesen használják ki, akkor humorban erős lehet ez az anime. Meg szimpatikusnak is tűntek, úgyhogy jóra számítok. De az anime igazán csak akkor lehet érdemes a nagyobb hírnévre, ha túlmutat a "Cute Boys Doing Cute Things" tagen.

My Anime List | AniList

Migi to Dali

Ikrek szerepeltek már animékben, de hogy láttam-e olyat, amikben főszereplők lettek volna, arra nem emlékszem. Hát itt a lehetőség. De természetesen édeskevés az, hogy két szinte egyforma ember a főszereplő, a képen látszik, hogy jóval többről van itt szó. Kifejezetten hátborzongató, egyből nyilvánvalóvá vált számomra, hogy valami nagyon komoly dolog van a háttérben. Örökbe fogadás, családi titkok, bosszú... Van egy olyan érzésem, hogy nem lesz egy könnyű anime. Manga formájában már befejeződött, 7 kötetben és 44 fejezetben mesélik el képregény formájában a történetet. Szerintem animében is végigviszik az történetet. El is olvasom, mielőtt elkezdődik az anime. Ha tényleg jó lesz a történet, csak élmény lesz másodjára is megnézni. Arra külön kíváncsi leszek, hogy Murase Ayumu a Haikyuu!! és a Bakuten!! után egy merőben más témájú animében mit tud alakítani.

My Anime List | AniList

Overtake!

Újabb sportanime, méghozzá versenysport. Mivel szeretem a versenyjátékokat, a Forma 1-nek is aktív nézője vagyok, ezért ott a helye a listámon. Amíg a Nintendo feltalálta az F-Zerót (mint Forma 0), addig ebben az animében az F4 versenysport rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. A főszereplő Madoka Kouya szabadúszó fotós, aki ahogy olvasom a szinopszist, egy kiégett fiatalember. Találkozik Asahina Harukával, akinek lelkesedését látva az ő élete is hirtelen új értelmet nyer. Kipróbálja magát az autósportban. Valószínűleg ez egy könnyed szórakozás lesz, de remélem azt magas nívón fogja művelni. A kép alapján szimpatikusnak tűnik.

My Anime List | AniList

Paradox Live THE ANIMATION

Újabb zenei témájú anime, de most a lehető legtávolabb megyünk a klasszikus zenétől. Most rappelni fogunk. A szinopszis szerint a közeljövőben a rapperek egy Phantom Metal nevű eszközzel a DNS-ükkel kémiai reakcióba lépve az érzelmeikkel újfajta látványelemekkel töltik meg a koncertet. Hogy ebből mit hoznak ki? Nagyon érdekesnek tűnik és ha kellőképp színvonalas lesz a kivitelezés akkor nagyon jó rap dalokat is hallgathatunk.

My Anime List | AniList

SPY x FAMILY Season 2

Íme a SPY x FAMILY folytatása, melynek első évadát én is nagy lelkesedéssel követtem. Remélem, a második évad is hozza az első évad magas nívóját. Hihetetlenül jól működött a főszerpelőpáros kettős személyisége, hogy egyszerre voltak kiváló detektívek, fülelték le a bűnözőket, otthon pedig átlagemberek. Kevés anime képes ezt a dualistást hitelesen kivitelezni. Ez a humor egyik fő forrása, egyben közkedveltségének egyik fő oka. És végre egy anime, ahol nem idegesít a női seiyuu nyávogós hangja! Sőt, nemhogy nem idegesít, de Hayami Saori kiválóan kiemeli a hangjával Forger Yor kettős személyiségét. Kiváló munkát munkát végzett. Részletek októbertől.

My Anime List | AniList

Toaru Ossan no VRMMO Katsudouki

A történet főszereplője egy 38 éves férfi, aki szabadidejében videojátékokkal játszik. Egy olyan játékba kerül be egy fiatal avatar képében, ahol szabadon lehet képességeket elsajátítani, de még a leghaszontalanabbakat is. Kissé isekai feeling, azzal a különbséggel, hogy nem a szereplő kerül be a játékba, hanem ha úgy tetszik, a digitális énje, de maga a játék életre kel. A Ready Player One - Ready Player Two könyvpáros óta nagy fantáziát látok a témában, ezért érdekel az anime. Remélem a kivitezés is jó lesz.

My Anime List | AniList

Tokyo Revengers: Tenjiku-hen

A Tokyo Revengers kisgyerekek játszótere nálam. Aztán a második évad nagyon túl akart nőni az első évadon azzal a templomi verekedéssel, de pont ezzel verte le nálam alulról a lécet. Mégis megnézem az új évadot is, mert a Nintendo Switch-es Ring Fit Adventure megmentette nálam az animét. Az a Shin Yuuki a Ring-Con japán hangja, aki ebben az animében szinkronizálja Hanagaki Takemichi-t. És mivel nagyon szeretek japánul edzeni a játékban, abban reménykedek, hogy ha hozzá kötöm az animét, hátha tetszeni fog. Ennek fényében fedezem fel magamnak ismét ezen művet.

My Anime List | AniList

Yuzuki-san Chi no Yon Kyoudai.

Az ABC-sorrendnek megfelelően elérkeztünk az utolsó animéhez. Négy fiútestvér maradt árván, miután szüleiket két évvel ezelőtt elvesztették. Így a legidősebb fiútestvérre hárul a feladat, hogy kisebbeket eltartsa. A nagy felelősség ellenére továbbra is életvidám, kedves srác. Kifejezetten érzelgős animének tűnik, de a kép alapján hitelesnek, és ez fontosabb. Először a Bokura no Negai manga jutott az eszembe, mely egy nagy kedvencem. Abban is négyen vannak fiúk (bár az egyikük nem vér szerinti), csak a nagy különbség az, hogy ez az anime nem BL. Ahogy elnézem a legkisebb fiú eléggé későn született, így lehet, hogy lesz egy kis Gakuen Babysitters utánérzés is. Azt az animét is nagyon szerettem. Bízok abban, hogy ez az anime is színvonalas lesz.

My Anime List | AniList

Kifejezetten üdítő nekem is látni, hogy végre ismét van egy évad, melyből ilyen sok anime érdekel. Lelkes is voltam, ahogy írtam ezt a listát. Határozottan várom az októbert, végre lesz mit nézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése