2023. szeptember 24., vasárnap

Haikyuu!! Movie megjelenés

Ma volt a Haikyuu!! Festa, melynek keretében nyilvánosságra hozták, hogy az első movie-t a "Gomisuteba no Kessen"-t 2024. február 16-tól fogják vetíteni a japán mozik. Egy előzetest is kaptunk ennek örömére.

Ennek megfelelően felújították a hivatalos weboldalt, kaptunk egy új artworköt is. A minőséggel jó eséllyel nem lesz gond, mert az a Mitsunaka Susumu lesz a rendező, aki az első három évadot is a gondozásába vette.

A Movie a 4. évad utáni történéseket dolgozza fel, egészen pontosan a Karasuno VS Nekoma közti meccset. Tehát a Karasuno tovább menetel a bajnoki cím felé. A movie-ból természetesen kiderül, hogy folytatódik a diadalmenet, vagy itt zárul le a sikertörténet.

A Famitsu szerint a találkozó nagyon sikeres volt. Sok rajongó nagyon várja az összecsapást, hiszen a manga alapján sokan ezt tartják a legjobb párbajnak. Nagyjából 9000 rajongó volt jelen az eseményen. Az előzetest óriási taps és ováció övezte, aztán a Hinata seiyuu-ja Murase Ayumu hívta fel a figyelmet a rendező személyére, akivel immár 10. éve dolgozik együtt a sorozaton. A szinkronmunkálatok csak most kezdődnek. A mozijegyeket október 6-ától kezdik el árusítani, és már most borítékolható, hogy valamennyi előadás teltházas lesz.

Az eseményen természetesen Ishikawa Kaito, Kageyama seiyuu-ja is jelen volt, de a képen több ismerős arc is fellelhető. Hiszen az eseményen a movie openingjének és endingjének előadói is jelen voltak. Felül jobb oldalon láthatjuk a SPYAIR-t, bal oldalt a BURNOUT SYNDROMES-t. Ma reggel pedig közzétették a SPYAIR legújabb dalát, az Imagination - New Version - címet kapta.

A dalt már az új énekessel, YOSUKE-vel vették fel. Az együttes eredeti énekese, IKE tavaly betegsége miatt visszavonulni kényszerült. Hallható is, hogy más énekli fel a dalt.

Forrás: Famitsu | Hivatalos weboldal

Ami posztert illeti, a késen nem kell megilletődni, a mangában is szerepel egy ilyen jelenet. Ezzel akarta a mangaka érzékeltetni, hogy ez a párbaj egyszeri és megismételhetetlen. Ha visszaemlékszünk nagyvonalakban az anime történéseire, akkor a Karasuno a Nekoma ellen csupán egy tréning meccset játszott az 1. évad 11.-13. részeiben. Az igazi összecsapás közöttük csak most lesz. A trailer is arra fókuszál, hogy akkor megígérte egymásnak Hinata és Kenma egyszer megmérkőznek egymással, és az mindent eldöntő lesz. Innen megyünk a movie néhány jelenetéhez, mely alapján azt mondhatjuk, hogy tényleg ez lesz az eddigi legjobb meccs. Ezt már olvashattunk a mangában, a végkifejletet is tudhatjuk.

Ami a SPYAIR-t illeti, a dalt meghallgatva azt gondolom, hogy jó énekest találtak. Az összes 2023-ban megjelent dalt már az új énekessel vették fel, és hallgatva a dalokat, az volt az érzésem, hogy nemcsak érzi a SPYAIR hangulatvilágot, hanem elő is tudja adni a dalokat. Az új Imagination dal esetében sem volt hiányérzetem, de több régebbi SPYAIR dalnak is felénekelte a New Version változatát. Jó hangja van, ideális egy rock együttesnek. Remélem, vele az együttes új lendületet vesz, és az új Haikyuu!! dal minden eddiginél jobb lesz.

Hogy vajon mi is láthatjuk a movie-t február 16-ától? Aligha. Ha a Bakuten!! movie-ból indulok ki, arra legalább félévet kellett várni, mire kijött Blu-ray-en, a hivatalos streaming szolgáltatók csak utána tették elérhetővé a movie-t mindenki számára. A fő kérdés az lesz, hogy fogják a Haikyuu!!-t a movie után terjeszteni. Egyáltalán megjelenik-e azonnal a Blu-ray? Vagy kimegy-e azonnal a streaming csatornákra, és a február 16-i kezdés világszerte szól? Ki fog derülni, de az igazat megvallva, nem lepődnék meg, ha jövőre csak ilyentájt láthatjuk az új movie-t. Ne legyen igazam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése